כל הפרטים על מהלך החקירה - מגיבים, משתתפים וסטטוס :

6 מרץ 2020, 21:40
שם לועזי - Heinrich Adolf Strisower
תגובות >>

8 מרץ 2020, 10:49
תודה על שהפנית תשומת ליבנו יבדק.
תגובות >>

7 מרץ 2020, 06:51
שם המשפח הנכון בלעז:Strisower
התעתיק העברי: שטריזובר
שמה של האם: ג'נט לבית וייס
שמו של האב: וילהלם
לידה: 20.11.1920
עליה אוקטובר 1938
המידע והתמונה ממסמכי ארכיון המדינה.

תגובות >>

19 מרץ 2020, 18:34
תודה לאה, המידע יבדק. התמונה עלתה.
תגובות >>

8 מרץ 2020, 01:49
שלום,
שם החלל היינריך (הייני) סטריזובר / שטריזובר ז"ל (Strisower Heinrich)
תאריך ומקום לידתו: 1920, אוסטריה
מועד עליה : 1938,
אוכל לשלוח מקור, על פי דרישה.
בברכה,
דורון
תגובות >>

27 מרץ 2020, 07:16
סיפור חייו
היינריך אדולף סטריסובר (שטריזובר) בן יחיד לוילהלם אוסקר וג'נט לבית וייס, נולד בי"ב כסלו תרפ"א 23.11.1920 בוינה אוסטריה. בהיותו כבן ארבע עשרה התייתם מאביו.
משפחת אביו היתה מעורה בחיי הקהילה היהודית האב ואחד מאחיו היו עורכי דין. דוד נוסף, רודולף מרטין סטריסובר, היה מרצה לרפואה פנימית בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת וינה וראש מחלקת הבריאות בקהילה. עם עלית הנאצים וסיפוחה של אוסטריה אל גרמניה הנאצית, ה"אנשלוס" ב- 12 מרץ 1938, השתנה גורלם של יהודי אוסטריה. חודש לאחר מכן סולקו מהאוניברסיטה הדוד וחבריו המרצים היהודים, במאי דר' רודולף מרטין סטריסובר נעצר עם רופאים יהודים, אולם, שוחרר ממעצרו לתפקיד בקהילה.
בחודש יוני 1938 נעצרו אלפי יהודים ונשלחו לדכאו. האדמה בערה תחת רגלי המשפחה שהצליחה למלט את ילדיה. היינריך נשלח לפלסטין והגיע בראשית אוקטובר עם סרטיפיקט של עלית הנוער לחיפה. הוא התגורר בחיפה בשכונת הדר הכרמל, סיים את לימודיו בדצמבר 1940 והחל לעבוד שם כאמן.
במלחמת העולם השנייה בראשית 1941 התגייס לצבא הבריטי, והוצב לפלוגה 609 של חיל החפרים שהוקמה באותה עת. הוא שירת במצרים ובמדבר המערבי, היחידה היתה נתונה בימי שירותה תחת הפצצות בלתי פוסקות מן האוויר. היינריך נפצע בקרב וביום י"ח באדר תש"ב 7.03.1942 נפטר מפצעיו. הוא הובא למנוחת עולמים בבית העלמין הצבאי הבריטי בהלפיה-סולום שבמצרים.
ג'נט, אמו של היינריך, נותרה בביתה בוינה עם שלוש מאחיותיה שמצאו מקלט בביתה. הן נעצרו, נשלחו לולודבה ונרצחו שם.
אדוארד בן הדוד נשלח לארה"ב, הוריו, נמלטו אף הם, הגיעו לארץ באוקטובר 1938 וכשנה לאחר מכן הצטרפו לבנם בארה"ב.
שני דודיו אחיי אמו, בלה ויוסף וייס, מצאו אף הם מקלט בארה"ב.
תגובות >>
הוסיפו תגובה