ג

מאיר גנין (גנון)

שם לועזי: Meir Ganin (Ganoun)
הורים: דוד ופתום
תאריך לידה: 1899
מקום לידהצפון אפריקה
תאריך נפילה
מקום קבורהבית העלמין ירושלים הר הזיתים

מאיר גנין נולד בשנת 1898 לערך, בנם השני של דוד ופתום, אח למרדכי, נסים ורחל.

הוריו התגוררו בעיר פז במרוקו. בדרכם לעלות לארץ ישראל, נולד בטוניס בנם הבכור מרדכי, ואחריו נולד מאיר. בשנת 1906, בעת ששהו במצרים, נולד בנם נסים.

המשפחה השתקעה בעיר העתיקה בירושלים. אבי המשפחה דוד היה בעל השכלה תורנית ועסק בתורת הנסתר ("קבלה"). במקצועו היה צורף והחזיק חנות לממכר כלי כסף בשוק הצורפים שבעיר העתיקה.

משפחת גנין (גנון) הייתה בעלת נתינות צרפתית. לקראת פרוץ מלחמת העולם הראשונה, נדרשו תושבי הארץ להפוך לנתיני האימפריה העות'מאנית והצעירים – ערבים כיהודים, נדרשו ליטול חלק במאמץ המלחמתי ולהתגייס לצבא העות'מאני. צעירים אשר סרבו להתגייס נלקחו בעל כורחם. ברצונם לשמור על נתינותם הצרפתית נאלצו בני המשפחה להגר למצרים, ולשהות בקרב קהילת גולי ארץ-ישראל באלכסנדריה. בשנת 1917, בעת שהותם במצרים, נולדה בתם רחל.

בשנת 1919 חזרה המשפחה לארץ, והאח הבכור מרדכי הצטרף למאמץ הפרנסה ונעשה רפד המתמחה בייצור מזרונים ובתפירת שמיכות חורף. שנה מאוחר יותר, קשיי הפרנסה והרעב ששרר באותה תקופה בארץ הביאו את מרדכי לנסות ולחפש את מזלו בחוץ לארץ. ב-1920 הוא היגר לצרפת.

בפרעות ניסן תר"פ הגיע לירושלים המון ערבי, בדרכו לחגיגות בנבי מוסא בואכה יריחו. בהגיעם לשער יפו השמיעו מנהיגיהם דברי שטנה והסתה נגד היהודים. ההמון המוסת החל להתפרע, להכות ביהודים ולבזוז את רכושם. בפרעות אלו, שהתחוללו בימי חול-המועד פסח, הוכו ונפצעו בידי מתפרעים למעלה מ-200 יהודים בעיר העתיקה ובשכונות העיר החדשה, וכן נחרבו ונשדדו בתי-מגורים, בתי-כנסת וישיבות.

מאיר הותקף על ידי קבוצה של ערבים. במאמץ רב הוא נאבק בתוקפים אולם כוחותיו לא עמדו לו והוא נרצח ונשדד בידיהם. בתסקיר המאורעות שהגיש הסופר אהרן ראובני, מתואר: "הצעיר נורה על ידי שוטר ערבי בסמוך לביתו של המושל ובנוסף הותקף ונשדד על ידי המון ערבי".

מאיר גנין נרצח ביום י"ח בניסן תר"פ (6.4.1920) והובא למנוחת עולמים בבית הקברות בהר הזיתים, בהלוויה משותפת לחללים שנפלו באותו יום. היה בן כ-21 במותו, והותיר אחריו הורים, שני אחים ואחות.

עם היוודע האסון חזר אחיו מרדכי לירושלים, נישא והשתקע בה. בנו בכורו נקרא בשמו של מאיר, כמו גם אחד מבניה של האחות הצעירה רחל.

תרמו לחקר:

השלמת פיענוח סיפור חייו ותמונתו בסיוע אגף נפגעי פעולות איבה, המוסד לביטוח לאומי

דורית פרי, חוקרת, מתנדבת ארגון 'לתת פנים לנופלים'

בני משפחת גנון גילה, שמעון וחנה

רות נימקובסקי ומאיר גל לבית מזרחי

מרסיה בונילה לבית גנון

רוני ברט ורות וינקלר, ארגון 'לתת פנים לנופלים'

רן רבינוביץ, נוטע אילנות יוחסין, ארגון 'לתת פנים לנופלים'

יונתן מנוביץ, מרכז המידע הר הזיתים

 

 



המידע המופיע באתר, מבוסס על חקר שנערך על ידי מתנדבי 'לתת פנים לנופלים', נשמח להוסיף כל בדל מידע, מסמך או תמונה אשר יכולים להרחיב את סיפור חייו וקורות משפחתו.
ניתן להוסיף תגובה כאן.


שמעון גנון.

תודה רבה לדורית פרי על המאמצים וההשקעה הרבה לאיתור בן משפחתנו אשר נרצח בפרעות ניסן תר"פ.
תבורכי על פועלך.

קובץ אחר
תמונה

טקסט פשוט

  • No HTML tags allowed.
  • מעבר שורות ופסקאות מתבצע אוטומטית.
  • כתובות URL וכתובות דואר אלקטרוני יומרו לקישורים באופן אוטומטי.
CAPTCHA

Unknown popup block

עזרו לנו לאתר תמונתם החסרה וסיפור חייהם של חיילים עלומים

לפני שעקבותיהם יעלמו

לסיוע בחקר

עזרו לנו לאתר תמונתם החסרה וסיפור חייהם של חיילים עלומים לפני שעקבותיהם

יעלמו

לסיוע בחקר