בן יצחק. נולד ביום י"ב באייר תרפ"ח (2.5.1928) בעיר לייפציג, גרמניה. בגיל רך נתייתם מהוריו ונתחנך בבתי-יתומים יהודיים בגרמניה. עם התגברות הדיכוי הנאצי הועבר לפני פרוץ מלחמת- העולם בעזרת מוסדות-סעד לבית-יתומים בהאגנאו שבאלזאס הצרפתית. עם הפלישה הגרמנית לצרפת בשנת 1940 יצא לנדודים ברחבי צרפת בלי ידיעה מספקת בשפה ובלי פרוטה בכיס. מאימת שילוח למחנה-ריכוז התחזה לנוצרי והלך לכנסיות, נרדף על-ידי משטרת צרפת הווישאית כילד עזוב וחשוד בעבריינות, והעמיד פני גרמני בבואו אל הקומנדטורה לקבל עבודה. סבל רעב, מכות ומאסרים, אך התקווה להגיע לארץ-ישראל ולהתחיל בחיים חדשים נתנה לו כוח לשאת את כל התלאות. ניסיונו לברוח לשווייץ נכשל, אך הוא הצליח לעבור לספרד בהיותו בן 16. הוא נעזר על- ידי משלחת ה"ג'וינט" ואחרי ארבעה חודשי מנוחה הועלה לארץ-ישראל ביוני 1944 במסגרת "עליית-הנוער". שנתיים התחנך בבית-ילדים-ונוער "אהבה" בקרית ביאליק שבעמק זבולון. על-ידי לימוד אינטנסיבי נתאפשר לו להשלים מה שהחסיר בנדודיו ומצא שלוות-נפש וחדוות-נעורים שרחקו ממנו עד אז. עם גרעין קבוצתו יצא להכשרה נוספת ברמת דויד, אך שאף לחיים פרטיים יותר במושב-עובדים. הוא עזב את הקבוצה והתגייס לנוטרות, בתקווה למצוא אחרי שנת השירות גרעין להתנחלות במושב. בינתיים החלה מלחמת-העצמאות והוא עבר מהנוטרות לשירות בחטיבת "גולני".
חיים השתתף בקרבות רבים ונפל בקרב בשער הגולן ביום ג' בסיוון תש"ח (10.6.1948). נקבר באפיקים.
ביום י"ג באב תש"י (27.7.1950) הועבר למנוחת-עולמים בבית-הקברות הצבאי בנחלת יצחק.
(דף זה הוא חלק ממפעל ההנצחה הממלכתי "יזכור", שנערך ע"י משרד הביטחון)
ישראל זר אביב 23 יוני 2022,…
ישראל זר אביב
23 יוני 2022, 10:27
בימים אלה יוצא לאור ספרי "הנער שלא שכח את שמו". הספר מספר את קורותהם של ארבעה נערים בימי מלחמת העולם השניה. אחד מהם הוא הארי וולף ז"ל.
תעלומת נפילתו של הארי על הגנת שער הגולן עוררה בי שאלות ותמיהה. הארי זל נפל ביום 10 ליוני 1948. חודש לאחר שאנשי הקיבוץ חזרו לביתם לאחר שנטשו אותו. אם כך כיצד נפל. בשיחה שקיים פזי שחם, הסטוריון של חטיבת גולני, עם עודד פרקר, חבר הקיבוץ שלדאבון הלב הלך לעולמו החודש, הוא ידע לספר כי הארי היה חייל בגדוד 12 ברק של חטיבת גולני, ב10 ביוני היתה פעולת קומנדו סורית נגד עמדת שמירה בה הוצב הארי יחד עם חבר קיבוץ(שמו לא נמסר), החבר נטש את העמדה והותיר את הארי להלחם לבדו עד שנפל. הארי היה חייל נצר אחרון, לא היה איש ממשפתו שנספתה כולה בשואה שיציין את גבורתו. שמו נפקד מאתר הנופלים של הקיבוץ. יהי זכרו ברוך