גמבל

גמבל ג'ון אלן

שם לועזי: John Allan Gambel
הורים: גרהאם וקרולין סוזן
תאריך לידה: 1918
מקום לידהאנגליה
תאריך נפילה
מקום קבורהאיטליה - פורלי (בריטי)

גמבל ג'ון אלן,  בן של גרהאם וקרולין סוזן נולד בשנת 1918 באנגליה. למד והתחנך בבית הספר ברונט שבמנספילד והיה ספורטאי מצטיין. הוא ייצג בכבוד את בית ספרו בענפי הקריקט והכדורגל והסב קורת רוח למנהליו ולמחנכיו. עם זאת הצטיין גם כשחיין וכצוללן. לאחר תום לימודיו החל לעסוק בהנהלת חשבונות, נשא אשה והקים בית ומשפחה בארץ מולדתו.

כשפרצה מלחמת העולם השנייה התגייס לצבא הבריטי וצורף לחיל התותחנים. עד שנת 1943 שימש כמדריך בקורס תותחנים בדרום וילס ובאירלנד ואחר כך נשלח לצפון אפריקה ושירת במחנה השמיני. לאחר פלישת בעלות-הברית לאיטליה, השתתף בפעולות באזור פיזה ובהן גילה אומץ לב, קור-רוח ודבקות במטרה שעליהם הוענק לו אות ההצטיינות "עלי אשל". בתחילת שנת 1945 כשהועברה הבריגדה היהודית (החי"ל) לחזית באיטליה, התנדב החייל הבריטי-הנוצרי רב-סמל ג'ון-אלן לשורותיה וצורף לגדוד התותחנים שלה. הוא היה צנוע בהליכותיו, נוח לרצות וטוב-לב, וכל אלה חיבבוהו על חיילי החטיבה. כשהגיעה השעה לצאת לחזית שמח ג'ון בשמחת חיילי הבריגדה שניתנה להם האפשרות ללחום בנאצים. ביום ד' באייר תש"ה, 17.4.1945, בעת שהוביל את סוללת התותחים שלו לחזית, רכב ג'ון על אופנוע כדי לפקח על תנועתה. מכוניות השיירה שהוביל העלו ענני אבק ואלה סינוורוהו: הוא התנגש במשאית ונפצע פצעי מוות. הוא הובא למנוחות בבית הקברות הצבאי בעיר פורלי שבאיטליה.

הקרן הקיימת לישראל נטעה על שמו עשרה עצים באחד מיערות הארץ. שמו מונצח בספר "הבריגדה היהודית".

סיפור חייו נלקח מאתר "יזכור" של משרד הבטחון

תמונתו ושם אביו חסרים באתר "יזכור" של משרד הבטחון

תמונתו ושם אביו אותרו ע"י  מתנדב ארגון "לתת פנים לנופלים"  בשנת 2026

תרמו לחקר:

לייטנר דורון - מתנדב בארגון "לתת פנים לנופלים"

הספריה הלאומית



המידע המופיע באתר, מבוסס על חקר שנערך על ידי מתנדבי 'לתת פנים לנופלים', נשמח להוסיף כל בדל מידע, מסמך או תמונה אשר יכולים להרחיב את סיפור חייו וקורות משפחתו.
ניתן להוסיף תגובה כאן.


קובץ אחר
תמונה
CAPTCHA

Unknown popup block

עזרו לנו לאתר תמונתם החסרה וסיפור חייהם של חיילים עלומים

לפני שעקבותיהם יעלמו

לסיוע בחקר

עזרו לנו לאתר תמונתם החסרה וסיפור חייהם של חיילים עלומים לפני שעקבותיהם

יעלמו

לסיוע בחקר