צבי הרמן, בנם הצעיר משלושה של בנימין ושרה-סלמה, נולד ב-כ"ד אדר א' תרפ"א (3.4.1921) בברלין, גרמניה.
צבי היה ילד נוח ועליז, אם כי קיבל חינוך יהודי נוקשה. בגיל צעיר התייתם מאביו, ויחד עם אחיו דוד התחנך ב"בית אהבה" – בית חינוך בו למדו ילדים יתומים או ממשפחות במשבר. מוסד זה בלב ברלין הוקם על ידי ביאטה ברגר, שהפכה אותו למוסד חינוכי יהודי-ציוני משגשג. על אף שהמוסד היה מוקף חומה, הילדים שמעו את הצלילים המלווים את תהלוכות המצעדים הנאצים ברחוב הסמוך.....
עם עליית הנאצים לשלטון ב-1933, זיהתה ברגר את הסכנה האורבת לאוכלוסייה היהודית בכלל, ולילדי "בית אהבה" בפרט. במבצע מורכב הצליחה למלט מאירופה כשלוש מאות ילדים, ולהקים עבורם את "בית אהבה" בארץ ישראל. דוד – אחיו הגדול של צבי – היה בקבוצה הראשונה של ילדי "בית אהבה", אשר עלתה לארץ באפריל 1934.
ב-26.10.1936 עלה גם צבי ארצה והוא בן 15 בלבד, הגיל הצעיר ביותר לעליית ילדים במסגרת "עליית הנוער". יחד עם חבריו שעלו עימו באונייה "גליל" הופנה לכפר הנוער בן שמן. ב-1939 עבר עם קבוצתו לרמת יוחנן.
במלחמת העולם השנייה התגייס צבי לצבא הבריטי, הוצב לפלוגה 462 של חייל התובלה ושירת בלבנון, במצרים ובמדבר המערבי. כאשר חזית המלחמה בין הכוחות האנגלים והגרמנים עברה מערבה וסכנת הפלישה הנאצית לארץ ישראל חלפה, הוחלט לשתף את היחידה בפלישה לאיטליה. היחידה הועברה לאלכסנדריה שבמצרים, שם צוידה מחדש וקיבלה כלי רכב חדשים.
ב-29.4.1943 לאחר חג הפסח, יצאה מנמל אלכסנדריה לאי מלטה שיירה של כשלושים אניות. בראשה הפליגה אוניית התובלה "ארינפורה" (Erinpura), ועל סיפונה פלוגה 462. יומיים לאחר מכן (כ"ז ניסן תש"ג), אותרה השיירה על ידי מטוס אויב, ולעת ערב הופצצה על ידי מטוסי קרב גרמנים. ה"ארינפורה" נפגעה ישירות פעמיים וטבעה תוך כארבע דקות.
על התנהגות החיילים במים העידו: "גם בהיאבקות עם גלי הים לא נפלה רוחם, אחד עזר לשני. שחיינים מובהקים גילו גבורה עילאית – לא פסקו מלחתור ולהציל. מעל הרעש בקעה שירת עידוד." הקצין היהודי שניצל אמר: "עם שיש לו נוער כזה לא ימות לעולם." המפקד האנגלי אמר: "חיילים אמיצים כאלה טרם ראיתי." מאה שלושים ושישה מחיילי הפלוגה נספו בים ומקום קבורתם לא נודע. צבי היה ביניהם, בן 22 במותו.
אנדרטה לזכרו של צבי וחבריו הוקמה בהר הרצל בירושלים, והיא מעוצבת כאנייה בפינתה של בריכת מים רדודים המסמלים את הים. בשולי הבריכה שקועים 137 לוחות זכרון, בהם חרוטים שמות החללים (כולל חייל שמת מפצעיו ונקבר בלוב).
אמו ואחיו הבכור נספו בשואה. נותר אחריו אחיו דוד.