אריה-ארנסט פרנבך, בנם היחיד של ברונו ורוזה-שרה, נולד ב-י"ז סיון התר"פ (3.6.1920) בברסלאו, גרמניה.
ב-26.10.1936 עלה אריה לארץ באוניה "גליל" במסגרת "עליית הנוער", לבית הספר החקלאי "בן שמן". בסיום הכשרתו חיפש את מקומו באזור ים המלח ללא הצלחה. במכתב להנס בייט מ"עליית הנוער" הוא מספר על כך שהעיסוק בחקלאות אינו מספק אותו: "כבר בחוץ לארץ התחלתי לעבוד במסגרייה. קיוויתי להשתלם במקצוע הזה, אך כשהתחלתי לעבוד...התברר לי שאין שום תנאי לימוד הגונים, ואין שם פועלים שיכולים לעזור בלימוד שלי. גם אין אפשרות לפעולה תרבותית מסודרת – אין שם ספריה. אני מתעניין התעניינות רבה באמנות ושאפתי...להתעסק יותר באמנות".
באוגוסט 1939 התגורר אריה במוצא. בתחילת ספטמבר 1939 (פרוץ מלחמת העולם השנייה), עלו הוריו בני ה-60 ארצה, אף הם באוניה "גליל". תחילה התגוררו בחיפה ולאחר מכן עברו לירושלים. בהמשך עבר גם אריה לירושלים, ועבד כפועל בבית חרושת. באוקטובר 1940 נפטרה אמו.
ב-30.6.1942 נישא אריה בירושלים לחנה-רבקה לבית גרביה, גם היא ילידת פולין. חמישה ימים לאחר מכן התגייס לצבא הבריטי, הוצב לפלוגה 462 של חיל התובלה, ושירת במצרים ובמדבר המערבי. כאשר חזית המלחמה בין הכוחות האנגלים והגרמנים עברה מערבה וסכנת הפלישה הנאצית לארץ ישראל חלפה, הוחלט לשתף את היחידה בפלישה לאיטליה. היחידה הועברה לאלכסנדריה שבמצרים, שם צוידה מחדש וקיבלה כלי רכב חדשים.
ב-29.4.1943 לאחר חג הפסח, יצאה מנמל אלכסנדריה לאי מלטה שיירה של כשלושים אניות. בראשה הפליגה אוניית התובלה "ארינפורה" (Erinpura), ועל סיפונה פלוגה 462. יומיים לאחר מכן (כ"ז ניסן תש"ג), אותרה השיירה על ידי מטוס אויב, ולעת ערב הופצצה על ידי מטוסי קרב גרמנים. ה"ארינפורה" נפגעה ישירות פעמיים וטבעה תוך כארבע דקות.
על התנהגות החיילים במים העידו: "גם בהיאבקות עם גלי הים לא נפלה רוחם, אחד עזר לשני. שחיינים מובהקים גילו גבורה עילאית – לא פסקו מלחתור ולהציל. מעל הרעש בקעה שירת עידוד." הקצין היהודי שניצל אמר: "עם שיש לו נוער כזה לא ימות לעולם." המפקד האנגלי אמר: "חיילים אמיצים כאלה טרם ראיתי." מאה שלושים ושישה מחיילי הפלוגה נספו בים ומקום קבורתם לא נודע. אריה היה ביניהם, בן 23 במותו.
אנדרטה לזכרו של אריה וחבריו הוקמה בהר הרצל בירושלים, והיא מעוצבת כאנייה בפינתה של בריכת מים רדודים המסמלים את הים. בשולי הבריכה שקועים 137 לוחות זכרון, בהם חרוטים שמות החללים (כולל חייל שמת מפצעיו ונקבר בלוב).
אריה הניח אחריו אב ואישה. ארבעה מבני משפחת האב נספו בשואה. אביו נפטר בירושלים ב-1961
סיפורו של אריה-ארנסט פרנבך מופיע באתר יזכור של משרד הביטחון.
קורות חייו הושלמו ע"י מתנדבי "לתת פנים לנופלים"
.