יהודה (רודי) בן ישראל ואנה לבית ראוך, נולד ב-י"ג אב תר"פ (28.07.1920) בקוטובוס שבגרמניה. אח בכור להארי יליד 1923 ולאדית ילידת 1925.
מנעוריו היה חבר בתנועת "הבונים" בעירו, ובמשך שלוש שנים היה בהכשרה בכפר בגרמניה. לאחר עלית הנאצים ולאחר מות אביו, בחודש ספטמבר 1936 הגיע רודי לארץ ישראל באוניה "פאטריה", עם קבוצת צעירים במסגרת עליית הנוער. בראשית דרכו שהה כשנתיים בקיבוץ תל יוסף, ובקבוצה שהתגבשה הכיר רודי את חברתו תחיה. ב-1939 היה בין מייסדי גרעין "קדמה", אשר התיישב כיחידה עצמאית של הקיבוץ המאוחד ליד נתניה. חברי הגרעין הקימו משק חקלאי מגוון ועבדו כשכירים ביישובי הסביבה. רודי עצמו עבד כסדרן עבודה וכגנן ראשי בנתניה.
בקרב חבריו נודע כאיש מופנם ומתבודד אך מקובל בחברה, בגלל מסירותו לעבודה, דבקותו בתפקיד ונאמנותו לחברים. בצד מאמציו להרבות השכלה ולרכוש ידיעה בתחומים שונים (חקלאות, ימאות השפה העברית), התגייס רודי לשורות ארגון ה"הגנה". הוא השתתף בפעולות נגד הכנופיות הערביות ועבר קורסים בימאות. לימים שימש גם כמדריך בקורסים אלה והמשיך לקיים את הקשר עם הים.
במאי 1941 נקרא רודי להשתתף במבצע המיוחד של "כ"ג יורדי הסירה", עליהם הוטלה המשימה לפוצץ את בתי הזיקוק בטריפולי שבלבנון. בכ"א באייר תש"א (18.5.1941) הפליגו הכ"ג בסירתם לעבר היעד, אבל המשימה לא בוצעה והצעירים לא שבו לבסיסם. סיבת הדבר ומקום קבורתם לא נודע עד עצם היום הזה. בן 21 בנופלו.
אמו של רודי אנה ושני אחיו הארי ואדית גורשו בחזרה לפולין באוקטובר 1938 (עם יהודים אחרים אשר היגרו בעבר לגרמניה), וב-1939 הועברו לעיר לבוב (כיום באוקראינה). האם וילדיה נרצחו בשואה, כמו רובה של משפחת אמו.
פרטי חייו וקורותיו של רודי צ'רנר מופיעים באופן חלקי באתר יזכור של משרד הביטחון. ב-2017 הוכרו הנופלים גם כחללי הצבא הבריטי.
סיפור חייו נחקר והושלם בשנת 2017, על ידי מתנדבי "לתת פנים לנופלים" .